Alt Berguedà
  • Inici
  • Mapa web
  • Contacte
  • Català
  • Español
  • English
  • Français

Rutes en cotxe :: Itineraris culturals
  • Envia per Email
  • Imprimeix la pàgina
  • Guardar en Pdf

Itineraris culturals

El Camí dels Bons Homes

El camí dels Bons Homes

El Camí dels Bons Homes és una ruta turística que segueix les petjades del catarisme en terres catalanes. En la ruta que us proposem podreu descobrir amb cotxe pobles en què varen viure els anomenats Bones Homes o càtars.


El romànic de l'Alt Berguedà

El Llobregat, font de vida i de riquesa

 
Un dels eixos que vertebren la comarca és sense dubte el riu Llobregat. Al seu costat van ser molts els emprenedors que van forjar-hi el passat industrial tèxtil de la comarca... Però lluny del soroll dels telers i el fum de les xemeneies fabrils descobrim un riu envoltat d’una exhuberant natura.


El romànic de l'Alt Berguedà

El romànic de l'Alt Berguedà

L’estil arquitectònic predominant a l’Alt Berguedà és el romànic. Us proposem una ruta per apropar-nos a aquest ric patrimoni. Petites esglésies construïdes pels nostres avantpassats en els llocs més inhòspits; esglésies que posaren els fonaments de les esglésies actuals; un interessant monestir i esglésies perfectament restaurades i condicionades per visitar.


Els voltants de Berga

Els voltants de Berga

Prop de Berga trobem algunes de les mostres més rellevants del romànic de la comarca, petits nuclis de població amb centenar d’anys d’història i elements tan emblemàtics com el Pi de les Tres Branques o la Serra de Queralt. La visita, en qualsevol època de l’any, pot acabar a l’espai natural dels Rasos de Peguera que permet gaudir de tots els colors de la natura, des del blanc de la neu en temporada d’hivern al verd alpí dels dies d’estiu.


La ruta Minera

La ruta minera

Les mines de carbó han marcat profundament la geografia, l’economia i la vida quotidiana de la gent de l’Alt Berguedà. Aprofitant el tancament de gairebé totes les mines s’ha desenvolupat un projecte per mostrar com era aquesta forma de vida tan desconeguda.


paisatges amb història

Paisatges amb història

Els misteris i llegendes de l'època medieval s'amaguen a Bagà, que també acull una de les vies d'entrada al parc natural del Cadí-Moixeró. El nucli antic i la plaça porxada mereixen una visita que culmina al Centre Medieval i dels Càtars ubicat al Palau dels Pinós. Molt a prop. a Guardiola de Berguedà, destaca el monestir i l'església de Sant Llorenç prop Bagà. La màgia i l'embruix la trobareu a les valls del Pedraforca.


A la falda de la Serra del Catllaràs

Un tomb per Berga

Sota la Serra de Queralt, creix Berga, ciutat que concentra el pols cultural, social i econòmic del Berguedà. Us proposem fer-hi un tomb per descobrir cadascun dels seus racons i degustar els diferents productes que trobareu en els petits comerços. Entre mirada i mirada als aparadors alceu la vista per contemplar els capritxs arquitectònics d’alguns dels edificis modernistes del carrer major.